Home Back

  Chabot Bob (SCOT - 40 jaar voorzitter)
Mijn eerste herinnering als 6-7-jarige moet zich heel Schotens boven "Den Trol" situeren. Mijne papa had een cursus zeefdruk gevolgd veronderstel ik, en dus werden er daar vlaggetjes van "Scot" gedrukt. Wat daarmee gebeurd is weet ik niet, ik denk niet dat ze ooit aan mijn fiets gewapperd hebben.
Buiten de wekelijkse vergaderingen in de Vordensteinstraat en later in het Arsenaal, was papa verscheidene avonden op stap, om in de beginjaren bij nieuwe leden op bezoek te gaan, ja daar was nog tijd voor. Dat ik me dit zo herinner is, omdat ik menig avondje mee op stap was, en geduldig in de auto wachtte, en soms eens mee binnen mocht en zo mijn eerste glaasje "Elixir d'Anvers" mocht proeven.

Het ouderlijk huis heeft ook heel wat "heemkundige" stormen doorstaan. Naast de ergernis van mama dat er geen klusjes thuis gebeurden, lagen er altijd wel ergens stapels papieren die nog een bestemming moesten krijgen. Naast het bureau werd er een hulpbureau ge´nstalleerd, ook die bevatte redelijk wat inhoud. Op de zolder werden de affiches die geschiedkundig en/of Schotens waren gestockeerd.
Gelukkig is er heel wat verhuisd na de ingebruikname van het "Arsenaal". Nu is de zolder bruikbaar voor papa zijn nevenbezigheid: stamboomonderzoek, het verzamelen van doodsbrieven en bidprentjes.
Thuis werd er in de beginjaren al eens rond de tafel gelopen om het tijdschrift 'Scot' bijeen te rapen, bij elkaar te nieten en van adres te voorzien. Helpende handen waren hierbij altijd welkom.
Uit een artikel van ons tijdschrift van maart 2016.
U kan het tijdschrift afzonderlijk bekomen, maar u kan u ook abonneren op ons tijdschrift.
Abonneren tijdschrift